September månad är över, och det blev en volatil historia!

Efter en strålande Augustimånad som slutade +11%, så tappade jag första tre dagarna i September runt 12%. Resterande del av månaden har sedan spenderats att hämta igen allt detta och sluta +2.25% ungefär. Väldigt skönt avslut, det gjorde ont där ett tag måste jag säga.

Med ont i magen när portföljen sjönk så snabbt och så mycket så tog jag ett djupt andetag och funderade på vägen fram.
Sälja för att undvika större förluster? Hålla hårt och vänta?
Jag kunde dock inte känna av panik och stress i media eller på twitter som det var i Februari, jag kunde inte se att något fundamentalt egentligen hade ändrats, utan snarare att det var en korrektion efter en väldigt lång uppgång och en form av sektor-rotation till värde och cyklist från tillväxt. Eftersom 100% av min portfölj är tillväxtbolag, så smäller såklart en sådan rotation väldigt hårt. Så här en månad senare med slut på en ny All Time High, så har jag nu vant mig vid att min portfölj är mer volatil än tidigare. Jag har inte längre några stabila industri och fastighetsbolag som sänker volatiliteten. Det är helt enkelt något jag måste leva med när jag har den här strategin.

Mitt beslut blev därför att ta ett djupt andetag och fortsätta ligga fullinvesterad. Efter ett ras på 12% så var det fel läge att sälja ändå. Den här gången slutade det väl.

 

Ändringar som har skett under September då?

Förvånansvärt lite egentligen, om man jämför med tidigare månader detta år. Jag har hittat många bolag jag förstår mig på, som jag har conviction kring och har en känsla för vart jag tror de är på väg, så nu handlar det mer om att vänta och låta dessa case spela ut.

KÖP

Sea Ltd. & Evolution Gaming: Ökat upp i Sea Ltd. samt köpt lite på dippen i Evolution Gaming som jag båda känner kommer röra sig bra framöver.

Pandox – Jag sålde Pandox efter rapporten i Q2 då jag kände att viruset började ta lite fart igen och resandet bara sköts upp. Sedan dessa har aktien gått ner ca 15%, så nu har jag köpt tillbaka en mindre post igen. På 6-12 månaders sikt tror jag att denna aktie kan röra på sig bra, kanske 40-70% om/när resandet kommer igång igen. Hansén & Olavi gjorde en mycket fin intervju med VD Anders Nissen där han berättade att deras värderingar bygger på kassaflöden, så när detta börjar röra på sig igen, då kommer också värderingarna att gå upp relativt snabbt. Min plan är om aktien fortsätter harva runt 100kr att öka på lite mer framöver. Dagen efter höjde Handelsbanken riktkursen till 180kr och rekommendationen köp (tidigare 150kr).

SÄLJ

Climeon – Jag sålde hela mitt innehav i Climeon. Det är ett spännande bolag som jag verkligen gillar, men jag har velat minska antalet aktier för ett tydligare fokus och jag har svårt att se att Climeon kommer fortsätta gå upp lika mycket som mina andra aktier jag äger, så den fick ryka pga bättre case att satsa på.

Jag har skalat lite på alla möjliga aktier, bland annat minska ca 25% av mitt innehav i Sinch, under månaden för att kunna öka i annat som Sea Ltd och Evolution Gaming

Innehav

Per 2020-09-30

Year to Date – +44%