Tesla stängde idag på $1544 och har därmed gått upp $339 på 8 dagar sedan jag sålde för $1205 (den röda pricken i bilden).

Tesla säljningDet är helt sjukt och jag känner igen detta från för några år sedan när jag hade köpt bitcoin. Priset gick stadigt uppåt under en lång period och det kändes mer och mer overkligt, och sen helt plötsligt stack priset bara upp kraftigt i flera dagar. Sen small det.

Eftersom jag har lite OCD när det gäller att kolla marknaden på min telefon några hundra gånger varje dag, så såg jag hur jag låg +800% och sen snabbt såg priset fall. Jag hann ut som tur var, och gjorde även en trevlig vinst på det där, men jag insåg också hur farligt det kan vara. Någon köpte uppenbarligen där uppe på toppen, precis som att några har köpt Tesla på dessa höjder. Troligtvis är detta det vi kallar för en short squeeze, dvs när folk som har blankat aktien inser att priset bara stiger, så kapitulerar de och ger upp sin blankning. För att nollställa sin blankning så måste de köpa en aktie och lämna tillbaka och tvingas därför köpa på det nya högre priset.
Totalt har blankare förlorat ca 165 miljarder kronor på misslyckade blankningar på Tesla, så någonstans når alla en gräns hur mycket förluster de kan acceptera innan de måste stänga affären.

Teslas framtid

 

Jag tror att Tesla har en ljus framtid framför sig. Många har svårt att se hur aktien kan vara värd mer än Toyota som är världens största biltillverkare och det kan jag delvis hålla med om. Det är dock viktigt att tänka att Tesla är inte bara en biltillverkare, Tesla är ett konglomerat av teknikföretag som har flera olika typer av affärer på gång. Den mest intressanta förutom själva bilen är deras Robot Taxi.

Tanken är att när självkörande bilar är godkända och fungerar fullt ut, så kan du ta en förarlös taxi vart du än vill. Bilen du åker med ägs av någon som inte behöver den just då.
Detta är helt klart en disruptiv teknik som Tesla har kommit betydligt längre med än andra biltillverkar som inte har i närheten av den datamängd insamlad som krävs för självkörande bilar på samma sätt.

Om du är tvingad att äga en bil för jobbet, så kan bilen medans du är på kontoret eller är ledig åka runt och tjäna in pengar till dig på taxiverksamhet. Du får bilen mer eller mindre betald och taxi blir så billigt att för många som bor i städer och inte använder bil så ofta kommer det inte vara värt att äga en bil överhuvudtaget. Det kommer inte bara innebära fler sålda Teslabilar, det kommer dessutom sänka försäljningen rejält för andra biltillverkare.

Värdering

Att därför värdera Tesla enbart som ett bilföretag är därför otillräckligt. Tesla har potentialen att bli något betydligt större.

Därmed inte sagt att aktien är värd $1544 idag.

Tesla kommer förhoppningsvis göra vinst i år, men det blir också första året. Självkörande bilar meddelade Elon Musk idag är “snart här”. Men bara för att tekniken kanske fungerar, är det garanterat att självkörande bilar automati

skt kan starta sin taxi verksamhet utan tillstånd? Jag tror det är tveksamt. I bästa fall kommer denna verksamhet vara igån inom 2-5 år, i värsta fall blir det en juridisk process och en byråkratisk remiss som tar ett decenium att godkännas.

Tesla Figures

Att värdera Tesla på en EV/EBIT för år 2022 på 54 är helt galet och jag hävdar att dagens aktiepris är en soklklar bubbla. Det kan ju förstås vara för att jag är bitter för att jag sålde för tidigt som vanligt.

Ark Invest menar att det finns en stor sannolikhet att Tesla är värd $7000 år 2024. Det låter rätt så högt, men är kanske inte helt omöjligt. Men det är om 4 år. Att aktien redan nu, utan några speciella större framgångar senaste året mer än att de kanske kommer gå plus minus noll i år är så högt värderad är att ta ut segern i förskott. För att dagens pris ska vara motiverat, så förutsätter det att de gör allt rätt och allting bara flyter på. Och när gjorde något det senast?

Jag tror vi kommer ligga högre än dagens aktiepris om 4 år, men jag kan inte se hur denna värdering är i närheten av sund.

Vi får se om jag har rätt eller fel…